Psychomotorische therapie

Verbeter je emotionele welzijn, verminder stress en versterk zelfvertrouwen door beweging

Ervaar successen en werk aan je zelfvertrouwen

Psychomotorische therapie is een behandel-methode voor mensen met psychische klachten en problemen. Klachten zoals somberheid, angsten, prikkelbaarheid, onzekerheid tegenover anderen, spanningen, eet- problemen of burn-out hebben ook een lichamelijke kant.

Daarom richt een psychomotorisch therapeut zich speciaal op wat je lichaam aangeeft: lichamelijke spanningen, lichaamstaal, lichaamshouding, je manier van bewegen, ademhaling en lichaamsbeleving.

Psychomotorische therapie kan individueel plaatsvinden, maar ook in groepen van maximaal 5 deelnemers, wat een veilige en persoonlijke sfeer biedt. Daarnaast worden er klasseninterventies gegeven, waarbij de focus ligt op de dynamiek en interactie binnen een klas. Er zijn ook sessies speciaal voor ouder en/of brussen en kind, waarbij de relaties en onderlinge communicatie centraal staan.

Onze werkwijze

Onze werkwijze is transparant en helder.

Intakegesprek

Kennismaking en doelstellingen

Het proces begint met een intakegesprek waarin de therapeut de hulpvraag van de cliënt bespreekt en meer inzicht krijgt in de achtergrond en persoonlijke omstandigheden. Tijdens dit gesprek worden ook de verwachtingen en doelen van de therapie vastgesteld.

Observatie en evaluatie

Bewegingsanalyse en evaluatie

Na de intake volgt een observatiefase waarin de therapeut de cliënt observeert tijdens bewegingsactiviteiten om een beter begrip te krijgen van diens lichaamshouding, bewegingspatronen en emotionele reacties.

Opstellen behandelplan

Op maat gemaakt plan van aanpak

Op basis van de intake en observaties stelt de therapeut een behandelplan op dat is afgestemd op de individuele behoeften en doelen van de cliënt. Dit behandelplan kan verschillende therapeutische benaderingen omvatten, zoals lichaamsgerichte oefeningen, expressieve activiteiten en gesprekstherapie.

Start van het traject

De eerste stappen naar verandering

Na de intake volgt een observatiefase waarin de therapeut de cliënt observeert tijdens bewegingsactiviteiten om een beter begrip te krijgen van diens lichaamshouding, bewegingspatronen en emotionele reacties.

Onze tarieven

Bij Motiva streven we ernaar om hoogwaardige Psychomotorische Therapie (PMT) toegankelijk te maken voor iedereen. Onze tarieven zijn zorgvuldig vastgesteld om betaalbare en professionele zorg te garanderen, zodat u kunt profiteren van de vele voordelen die PMT biedt. Hieronder vindt u een overzicht van onze tarieven.

Ontmoet het team

Ons team van therapeuten bestaat uit toegewijde professionals met diverse achtergronden en expertise.

Raoul Lagendijk

Psychomotorisch therapeut